Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


Værprofeten Frang 
Ei opplagt gavebok 

 

 

Nå er den på markedet – boka om værprofeten Frang! Hermed har du et godt tips om hva du kan kjøpe som julegave(r) i år!

Bjørn Frang fra Solør i Hedmark har lenge vært kjent av mange over hele landet for sine spådommer om været og fortellinger fra Finnskogen. Mange ringer til ham for å høre hvordan utsiktene er. Han ble rikskjendis for alvor da NRK fjernsynet i fjor høst presenterte ham i beste sendetid med flere hundre tusen seere.

Værprofeten Frang, heter boka, med undertittelen ”gjennom årstidene på Finnskogen”. Den handler naturlig nok om vær og spådommer, men langt fra bare om det. Bjørn har mange sider. Han er et naturmenneske. En ”original”, vil mange mene, og han har ikke noe imot den betegnelsen. Han har kunnskap om mye, og har høstet erfaringer fra mangt og mye. Han hadde ei fyldig mappe hos overvåkingspolitiet fordi han har bekjente seg til kommunismen. 

 

Bjørn Frang har vært skogsarbeider under vekslende arbeidsforhold, har ivret veldig for formidling av finnekulturen, og oppdaget nye sider ved seg da han ble rammet av kreft. Bjørn har møtt huldra flere ganger. Ulv og bjørn også. I boka får vi følge ham gjennom årstidene og gjennom Finnskogen, og lære om værtegn og varsler, om folketro og tradisjoner. Han er sjøl av skogfinneslekt. 

Boka har ei humoristisk undertone, og med over to hundre bilder og noen tegninger er det lagt vekt på at den skal være både flott og underholdende. Tegningene er laget av Bea Bekkelund i Trysil. Her er det fornøyelig lesning om Bjørn og kameraten på pilketur, og en uhøytidelig skildring av årsmøtet til ”Radikale sosialister”. Vi får glimt fra grender med særpreg, og treffer spennende mennesker; blant andre et ektepar som ennå driver med trolldomskunster! 

Bjørn er samfunnsengasjert og tenker på mangt og mye. Noen av tankene deler han med bokas lesere. Med andre ord: Innholdet er mangfoldig. Absolutt noe for enhver smak. Den er skrevet av Thorbjørn Bakken. Dette er hans 21. bok.

Les omtale i Østlendingen

 

I tillegg til at den handler mye om vær, så er boka ei vandring med Bjørn Frang gjennom minner og landskap på Finnskogen. 
(Bilde fra boka. Foto: Thorbjørn Bakken).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En morgen innunder jul kan være særdeles vakker. (Bilde fra boka. Foto: Thorbjørn Bakken).

Kr. 320,oo 
i bokhandelen - eller fraktfritt
fra Trysil-forlaget

 

Til hovedsiden