Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


Trysil – før og nå 2002

 
Årbøkene fra Trysil-forlaget er ikke som årbøker flest. Ikke full av lange artikler og små bilder, men tvert imot rik på intervjuer og reportasjer, mange med fargebilder til. Lettlest og aktuell. I årboka som kom ut i fjor, får du møte mange interessante mennesker. En av dem er lensmannen i Trysil, Even Olden, som opprinnelig slett ikke hadde ment å bli lensmann! Nina Bredsdorff er en prest som alle i Trysil-bygda er glad i og setter stor pris på. I årboka intervjues hun om sin rolle i lokalsamfunnet, og forteller om et spennende prosjekt som handler om gudstjenesteutforming ut fra lokal livserfaring.

Trysil kommuneskoger hadde auksjon i fjor høst. Den markerte på sett og vis slutten på en meget lang epoke i skogbygda. Heldigvis har Magne Kjelstad i storparten av sitt yrkesaktive liv samlet og tatt vare på arbeidsredskap og mye annet fra skogsarbeiderlivet. Alt dette har han og kona gitt i gave til sin mangeårige arbeidsgiver, og det kan nå beskues like i nærheten av Trysil kommuneskoger og Trysil Skog sitt område i Innbygda. I årboka «Trysil – før og nå» kan du lese om dette og mye mer!

Om skogsliv forteller også ljørdølene Johan Bækvang og Oddleif Kilden sammen med Ingebjørg Flermoen. Hun var kokke for mannfolka i skogen.

Trygve Elgshøen er pensjonert snekker og lærer og altmuligmann, og ser tilbake på et interessant liv.

Tre bautaer eller skulpturer ble avduket i Innbygda i 2002; en av Trysil-Knut, en av Hallgeir Brenden og en av Skogsarbeiderkjerringa. I årboka er det fyldig presentasjon av alle tre, i tekst og fargebilder.

Marry Sætre fra Ny Jord ved Østby ble en av Sonja Henies bestevenninner, og bodde sammen med henne i Hollywood!

Karoline Flermoen på Flermoen kom aldri så langt som til Hollywood. Hun konsentrerte seg om å hjelpe til hjemme, tok hand om foreldre og søsken, og fikk aldri sjansen til å utfolde seg slik hun kanskje kunne ha ønsket. Karoline er ei klok dame og en ensom filosof.

Gunhild Nerhagen har skrevet om den første skolen i Ørsjøsetra. Lars Løberg har skrevet om skiløperkompaniene og tryslingers plass i dem. Astrid Karlsmoen har skrevet om gamle ord og uttrykk. Odd Nesbakken har skrevet om sin onkel Magne, som har vært på en flytur helt utenom det vanlige.

Dette og mye mer kan du lese om i årboka «Trysil – før og nå», årboka som er helt annerledes!

Pris: 230,oo
I bokhandelen – eller fraktfritt fra Trysil-forlaget

Til hovedsiden