Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


RØD KLUT

Bjørn Frang i Åsnes i Hedmark vil være kjent for mange for sine dikt fra Finnskogen og hverdagslivet i en utkantkommune. I februar 2001 rundet han de 60. I hele sitt voksne liv har han vært en ivrig bidragsyter til lokalavisenes spalter. Han har også utgitt flere bøker. Yrket har i hovedsak vært tømmerhogger. 
Samfunnsengasjert har han alltid vært, som ukuelig tilhenger av kommunismen. Det som kun noen få utvalgte visste, var at han i mange år også har vært utsatt for politisk overvåkning. Mistanken – en slags «følelse» – har han nok hatt, men han har likevel aldri trodd at det kunne være mulig. Men det var det altså. Etter at det ble bestemt at de som var blitt utsatt for slik overvåking skulle få se innholdet i mappene sine, har Bjørn Frang på Skansen i Åsnes også fått se innholdet i sin. Utrolig, men sant! Fra 1960 har overvåkerne nærmest fotfulgt denne samfunnsengasjerte skogsarbeideren i bortimot 20 år!

I 1998 ble Bjørn rammet av kreft. Han kom tidsnok til behandling, og er erklært frisk. Men han sliter med senskader etter sterk stråling. Det tar han med godt mot. Livet er viktigere. Han er takknemlig og ydmyk.

I denne boka setter Bjørn Frang ord på følelser. Han skriver om overvåkingen og om kreft-marerittet. Han formidler tanker og meninger om så mangt.

Den 1. mai i 2002 var han invitert til å tale i Åsnes Finnskog kirke.  Det ble et høydepunkt for Bjørn og de mange frammøtte. Deler av  talen er tatt med i boka.

Pris: 170,oo
I bokhandelen – eller fraktfritt fra forlaget

Til hovedsiden