Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


Rise Grønoset:

 Rett fra hjertet

Det knytter seg store forventninger til Rise Grønosets nye bok, Fra hjertet, som er på markedet fra siste halvdel av september. De første bestillingene kom til forlaget allerede samme dag som boka ble forhåndsomtalt i lokalavisene sist i august! Nå er den i handelen.

Fra hjertet er ei samling av 40 enkeltstående artikler med høyst ulike temaer. Det er skildring av stemninger og landskap, uttrykk for tanker og meninger om mye og mangt, – om telefonselgere, kjærlighet i livets høst, hedmarkingers særpreg, kjerringklubb og likestilling. Framfor alt er det ei eneste stor kjærlighetserklæring til det fylket og landet som danske Rise kom til en gang i sin ungdom og ble værende i. Boka er fargerikt illustrert av den nasjonalt anerkjente kunstneren Unni-Lise Jonsmoen i Alvdal. En av Unni-Lise Jonsmoens flotte illustrasjoner pryder forsiden. Glomma med tømmerstokkene, et kjært minne fra Rises møte med Hedmark.

Rise Grønoset (81) har vært journalist i hele sitt yrkesaktive liv. Hun har gitt ut to bøker tidligere. Den første kom for nesten 40 år siden. Hun skriver fantastisk godt; varmt, stemningsfullt, humoristisk, ironisk – alt ettersom hva som er tema og budskap. I den nye boka favner hun vidt. Noen ganger løfter hun en pekefinger, og ytrer seg klart om tingenes tilstand, men alltid med glimt i øyet. Hun skriver med en sterk innlevelse, er inderlig og oppriktig. Hennes refleksjoner og betraktninger kan få fram både smil og tårer hos den som leser. «Høstens kanskje varmeste bok», antyder journalist Knut Fjeld allerede før han har lest den. Og Trysil-forlaget antyder at boka blir liggende under svært mange juletrær i år…

Halvard Berget i Hamar Arbeiderblad skriver: Rise Grønoset hjemsøker lokale miljøer, men løfter sine hverdagslige betraktninger og gir dem perspektiv. Det går en tone av undring gjennom det hele.

Om Unni-Lise Jonsmoen skriver han: Det virker som illustratøren har fanget tonen i boka, humoren og karikaturene, også den lille ironien vi tidvis fornemmer. Akvarellene til Unni-Lise Jonsmoen hever nivået på utgivelsene.  

Kun kr. 280,oo

I bokhandelen – eller fraktfritt fra Trysil-forlaget

Boka er registrert i bokdatabasen: ISBN 978 82 91352 71 8

Bokas innhold favner vidt, og tekster og illustrasjoner utfyller hverandre på en spennende måte.

Bra bilde! Halvard Berget i Hamar Arbeiderblad viser Rise resultatet av fotograferingen da
bokprosjektet ble presentert.

 

Knut Fjeld og Rise Grønoset har vært kolleger i ei lang årrekke.  

Unni-Lise Jonsmoen har illustrert boka.

Til hovedsiden