Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


Vår tidligere statsminister Odvar Nordli har gjort et utvalg av korte artikler som han har skrevet siden midt på 1990-tallet. Skråblikk fra godstolen er blitt ei interessant bok, med betraktninger om så vel storpolitiske hendelser som de helt nære ting som multe, fossekall og peishygge. Forfatteren betrakter livet omkring seg, og deler tanker og meninger med oss. Gjennom hele den store boka på nesten 300 sider, finner vi dessuten i rikt monn den gode humoren som Odvar Nordli er en mester til å formidle.

Det er mange måter å se verden rundt seg på. Skråblikk er en av dem, mener forfatteren, og forklarer bakgrunnen for navnet på boka. Skråblikk er et fenomen som befinner seg et sted mellom det lune og underfundige og det beske ondskapsfulle. Når skråblikk treffer, kan små ting bli ganske store – og store ting så bitte små. Godstolen, godt skjermet fra livets hard realiteter utafor stueveggen, er egnet til slik aktivitet, skriver han bak på omslaget.

Mange av artiklene i Skråblikk fra godstolen er illustrert med fotografier, de fleste i farger. I tillegg har Hilde Aaseth fra Odvar Nordlis hjemkommune, Stange i Hedmark, laget festlige tegninger som står godt til poenget i teksten. Skråblikk fra godstolen vil gjøre julegavekjøpet enklere for mange!  

Det hjelper med en kaffedokter

 
 

 

Til hovedsiden

Mange vil kjenne seg igjen i Odvar Nordlis betraktninger rundt det å bli plaget av influensa. Kanskje i Hilde Aaseths illustrasjon også - ?