Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


 

DASSKAPITAL er ikke helt som andre bøker. Forfatteren har gått til verket med buksa nede – bokstavelig talt – godt plassert på en tilårskommen utedass. Der har tanker og meninger fått fritt spillerom innenfor plankevegger med spindelvev og maurstier. Dag Arne Syverinsen fra Stange har bestandig grublet mye. Grublet over tingenes tilstand og de små og store hendelser i hverdagslivet. Mange kjenner ham som foredragsholder med underfundig uttrykksmåte og elegant humor med undertoner av alvor og ironi. Han er en etterspurt foredragsholder over hele landet, og har en egen evne til å behandle alvorlige temaer med humor, når det passer.

DASSKAPITAL er et glimrende eksempel på forfatterens evne til å kommunisere. Han treffer blink med sine karakteristikker, sine iakttakelser og sin sarkasme. At han har fått sambygding Hilde Aaseth til å tegne illustrasjoner, gjør boka ekstra fornøyelig. Hilde er meget dyktig. Hun har illustrert ei bok for Trysil-forlaget tidligere også; nemlig Vegfolk forteller. Men aldri har hun kunnet boltre seg slik som i denne boken.

Dag Arne Syverinsen har ei dypere mening med boka si enn kun å spre humor. Humoren er hans redskap i fortellerkunsten. Hva er det så han ønsker å fortelle oss – eller få oss til å tenke litt nøyere på - - ? Svaret finner du best ved å lese det han har skrevet! I boka setter Dag Arne Syverinsen søkelys på vaner og uvaner hos det moderne menneske. Han tar for seg bedriftsledere som får fallskjermer – eller er det trampoliner…? Politikere og styringsverk får sin lille porsjon av frimodige betraktninger, og …. Ja, bare les resten selv!

Her er et lite utdrag fra begynnelsen:

 

[Til hovedsiden]