Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


Torbjørn Bakken fra Plassen i Trysil var en av de mange tusen nordmenn som midt på 1900-tallet realiserte drømmen om sjømannsliv, penger og eventyr. 15 år gammel dro han rett fra tømmerskogen til skoleskipet Sørlandet. Året var 1960. 

Det var innledningen til ei lærerik tid, full av opplevelser. Han var i Algerie da det var krise der. Han kom til Saigon under Vietnamkrigen, ble arrestert i Brasil, smittet av livstruende tyfus i Casablanca, gikk på hendene på en bardisk i Baltimore, opplevde verdensstjernene Ella Fitzgerald og Louis Armstrong i en liten klubb i Bourbon Street, New Orleans, han så politiets brutalitet i Djakarta – og ofre etter landeveisrøvere i Subaraja. Mange vennskapsbånd ble knyttet – i mange havner, i mange land. Kameratskapet ombord på båtene var sterkt, varmt – og tøft. 

I denne boka deler Torbjørn noen av sine dagboknotater med oss, fra han mønstret på skoleskipet Sørlandet til han kom i land fra M/S Fernbrok som fullbefaren matros. Beretningen er ikke pyntet på. Den er usminket som selve sjømannslivet. Den er et kapitel av norsk historie, åpent og ærlig fortalt.

Kun kr. 225,oo
i bokhandelen – eller fraktfritt 
direkte fra Trysil-forlaget.

 *

  Boka ble lansert tirsdag 14. november. 
Tre dager senere døde Torbjørn, 
etter lang tids sjukdom.

Til hovedsiden