Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


Den siste ”Trysil – før og nå”

2004-utgaven av årboka ”Trysil – før og nå” er den siste. Boka er den 8. i rekken, og det har vært en stor glede for Trysil-forlaget å gi den ut. Vi vet at mange kommer til å savne den. Vi får stadig henvendelser fra folk som venter spent på når den neste kommer. Men det kommer altså ingen flere. Trysil-forlaget har imidlertid andre bøker ”på gang”, så våre trofaste lesere har mye å glede seg til både i år og videre framover!

”Trysil – før og nå” for 2004 finnes fremdeles i bokhandlene og på vårt lager. Den har en ekstra verdi fordi den inneholder mye stoff som har med vår historie å gjøre. Først og fremst har dette sammenheng med markeringen av hundreårsjubileet for oppløsningen av unionen med Sverige, men ikke bare det. Vi gjør også et blikk tilbake på en flere hundre år lang forhistorie, og tryslinger er satt inn i den store sammenhengen.

Årbøkene våre for 1999, 2000, 2001, 2002 og 2003 finnes det også noen igjen av på lager, mens de to første årgangene er utsolgt for lengst. Her gjelder det å sikre seg interessante bøker for ettertiden!


Vi følger den lange vegen til 1814, 1905, 2005. Her er lokalhistorie på en annerledes måte enn man er vant med. I tillegg er det mange spennende reportasjer og intervjuer. 

 

 


Beretningen om Berit og Arnold Rydjes forunderlige liv er både gripende og til dels morsom. Han ble født i et fjøs, og de stiftet familie i ei koie, og i 50 år har han arbeidet på kongens slott! 

 


Lars Leeteng i Ljørdalen har bakgrunn som snekker, sauebonde og organist, og har et helt rom innredet som orgel hjemme hos seg. 


 


I 2005 er det 10 år siden den store skade- flommen, da tryslingene ble tatt på senga. 
Vi minnes den også, og setter et søkelys på argumentasjonen i forbindelse med den aktuelle flomvoll-saken i Trysil. 
Gjorde de kommunale myndigheter en kjempetabbe i 1995 – eller har politikerne gjort det i 2005? 


Ellers kan du lese mer om dette:

  • Anne Marie Pettersen har skrevet en interessant beretning fra sin tid som helsesøster i Trysil fra 1960-årene og utover. Her er det ikke bare alvor! 

  • Karen Strinæs ble 102 år gammel. I årboka kan du lese om hennes siste jul, og om hennes tanker i alderdommen. 

  • Kjell Dypviken var en gang blant landets sprekeste, og vant 5000-meteren på Jordal Amfi i 1935. Dette er idrettshistorie på sitt beste. 

  • Roar Lilleberg på Østby samler på frimerker, postkort og mye annet som har med Posten å gjøre. Han har massevis av gamle brev også. 

  • I 2004 var det 10 år siden Fakkelstafetten gikk gjennom distriktet i forkant av OL på Lillehammer. Vi minnes noen av høydepunktene. 


Årboka ”Trysil – før og nå” er rik på illustrasjoner, mange av dem i farger. Dette er ei annerledes årbok. Ei årbok med meninger. Det pirrer nyssgjerrigheten. Lykke til, kjære leser!

 

Pris: 250,oo
I bokhandelen – eller fraktfritt fra Trysil-forlaget

Til hovedsiden