Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


 Norges peneste årbok!

 

 

 

 

 

 

 

Ja, vi våger den påstanden, inntil det motsatte er bevist! Og nå er den her, «Trysil – før og nå» for år 2003, stappende full av bilder og spennende lesestoff! "Trysil – før og nå" er annerledes enn andre årbøker. Her er både gammelt og nytt, her er intervjuer og reportasjer, og her er en utstrakt bruk av fargebilder. Boka inneholder om lag 90 bilder i alt; storparten av dem er i farger! Stoffet er fordelt på nesten 40 saker om hendelser, temaer og personer. I årets utgave kan du møte gulljentene Anita Moen og datteren Karoline. Kåre Halvor Jahr har vært doktor i Trysil i 50 år!. Pauline Hansen i Jordet var en av de første tryslingene som doktor Jahr kom i kontakt med. Han har vært fastlegen hennes siden den gang. Møt dem begge i boka! 

 

I Slettås er det produsert gitarer i en mannsalder, 
og der står ennå et verksted som det ikke finnes maken til i hele landet. Jordmor Magnhild Moen Linnes innredet fødestue i andreetasjen hjemme i Skåret da den offentlige fødestua i Trysil ble lagt ned for 40 år siden. 

Forfatterdebutanten Sigmund Løvåsen overtar arven etter blant andre Halvor Floden, som du også kan lese om, og likeså er det en interessant sak om Flodens hjemsted, Kvannbekksetra. Trolig er dette den mest spesielle garden i hele Trysil!  

Dagny og Henry Østbu i Slettås har prestert både diamantbryllup og 
10 955 gitarer!

 

 

 

 

 

Vibeche Møystad Sørensen i Vestby gir behandling i rosenterapi, og forteller om broen mellom kropp og sinn, om spenninger, muskler og følelser. Odd Bakken er en pioner i skogen, mens en slektning av ham, Torbjørn (som ikke er identisk med årbok-redaktøren) er en av de svært mange tryslingene som hadde sin arbeidsplass på havet særlig i 1960-årene. 

Per Martin Lokholt er et kjent navn for mange. Han har et langt liv bak seg blant skogens ville dyr og som ansvarlig for dokumentasjon av rovdyrdrepte husdyr. 

Vibeche Møystad Sørensen forklarer hva rosenterapi går ut på

 

Og så har vi Torleiv Moren, da, kunstneren i det lille røde huset like sør for Mora-garden. «Stille og stor» har vi kalt intervjuet med ham. Hos Eva og Hans-Jørgen Sørensen på Engemoen ligger deler av Rørosbanen og gjør nytte for seg i hagen hos det unge paret med «grønne fingre». 

Til slutt – blant «smakebitene» fra årets utgave – nevner vi Hermod Holt, tryslingen som var livvakt og sjåfør for noen av de mest betydningsfulle i hele verden. Værsågod – les i vei!  

Torleiv Moren

 

 

 

Torleiv Moren – et stillferdig menneske og en stor kunstner

 

Hva mener du om Trysil-kulturen?

Som i tidligere år, ytrer vi noen meninger i årboka vår. Vi utfordrer til litt tenking og debatt, og vi reiser noen spørsmålsstillinger. Denne gang dveler vi litt ekstra ved begrepet «Trysil-kultur», og vil gjerne at leserne gir oss noen betraktninger tilbake om hvilke tanker man gjør seg om Trysil-kulturen. Vi håper at vi får innlegg som vi kan gjengi i den neste utgaven av årboka «Trysil – før og nå».

Pris: 230,oo
I bokhandelen   

Til hovedsiden