Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


Dramatikk i naturen

Slik har kunstneren Egil Torin Næsheim levendegjort den dramatiske finalen i grenseskogene på Østlandet. Ett av over 20 praktfulle illustrasjoner i boka ULVESLEKT som kommer sist i oktober.

Elgen gjør sine siste svake spark med frambeina. Slaget er tapt. Ulvene venter bare på at den skal dø. Det gir god mat i noen dager. Mat til dem og etter hvert til andre. Slik er naturen. Full av dramatikk. En dramatikk som berører alle, ville og tamme dyr – og mennesker. Vi er alle av den samme verden… Det er både nærhet og vide perspektiver i Kristian Overskaugs bok om et emne som er særdeles aktuelt nettopp i vår egen tid.

Han har mye kunnskap om dyrenes atferd, og har fulgt tett på hendelser og medieoppslag spesielt om ulv og bjørn og elg og sau. Hans bok er informativ og spennende. Den er ikke noe kampskrift for eller imot ulv.

I boka følger vi ei ulveslekt gjennom dyrenes mangfoldige liv på Finnskogen, på Sørlandet, nesten til Stockholm – og nesten til Polarsirkelen! Vi kan lese om imponerende vandringer, råskap i kamp på liv og død om revirer og mat, og om konfliktfylt forhold til husdyr og mennesker. Vi får et innblikk i livet på skogen som de færreste av oss ellers har muligheter for.

Handlingene og stemningene som beskrives, underbygges og levendegjøres av illustratøren Egil Torin Næsheim. Han har levert over 20 praktfulle bilder, kunstverk av høyeste klasse! De er utført i en teknikk som kalles scraperboard, det vil si at han har dekket en spesiell kartong med svart tusj, og skrapet fram motivene med kniv og gravering.

ULVESLEKT  er i stort format. Ei bok som virkelig er verdt å eie og verdt å gi!

Kun kr. 390,oo

I bokhandelen – eller fraktfritt fra Trysil-forlaget

Boka er registrert i bokdatabasen: ISBN 978 82 91352 72 5

 

Forfatter Kristian Overskaug

 

Illustratør Egil Torin Næsheim

Samarbeidet mellom forfatter og illustratør har gitt strålende resultater. Næsheim sier han ble 
sterkt grepet og inspirert da han leste teksten første gang, og straks fikk lyst til å ta utfordringen.

Presentert i Trondheim 

Lanseringen av «Ulveslekt» skjedde i Trondheim den 31. oktober i møte med pressen, der 
forfatteren hadde avtaler om ulike tilpassede opplegg for anledningen. Like ved Nidarosdomen 
traff vi forresten en ulv...! (Foto: Thorbjørn Bakken, Trysil-forlaget).

 

 

Til hovedsiden