Tilbake til hovedside
Om forlagetBestilling | Bokliste | E-post | Lenker | Solørforlaget


Kunst og kjærlighet

i Femundsmarka

I 20 år var Sigrid Eggen (31-03-1942) og Gunvald Sand (18-01-1925) i Engerdal samboere og dyrket sin kunst og kjærlighet. Hun som landskjent naturfotograf, – han som maler med internasjonalt ry, og også han med naturen som hovedtema. «Naturens stillferdige mestermaler», er han blitt beskrevet som.

Han har solgt bilder over hele Norden, og til Tyskland, Sveits og USA. Sigrid er mest kjent gjennom bladet VillmarksLiv, der hun i en årrekke har oppnådd premiering av sine bilder.

Deres kunst og kjærlighet henger nøye sammen med deres beundring for den storslåtte naturen i Femundsmarka. Det var slik de møttes, og det er i nasjonalparken og andre områder i vakre Engerdal kommune de har hentet sin inspirasjon og sine  motiver.

 


I boka formidler Sven R. Gjems deres gripende og spesielle livshistorie, samtidig som det vises et stort utvalg av bilder fra de to. Boka har stort format, god lesbarhet og solid papir. Riktig ei praktbok!

Den 30. august 2009 døde Gunvald Sand, – idet boka gikk i trykken.

Kjærlighet  og lykke i Femundsmarka. 
Foto: Sven R. Gjems (fra boka).

 

Kjempefuruer med Storslåga i bakgrunnen. 
Foto: Sigrid Eggen (fra boka).

 

 

 

 

Gunvald var opptatt av det helt spesielle lyset i Femundsmarka.Over 500 malerier laget han med ulike motiver der også lyset skildres. Bilde fra boka.

Pris: 320,oo

I bokhandelen –

eller fraktfritt fra forlaget

Til hovedsiden